YDL SINAVI HAKKINDA

2019-2020 Eğitim Öğretim yılında uzaktan eğitim yoluyla verilen zorunlu ortak derslerden YDL 181 - YDL 183 - FOL 183 derslerinin ara sınavları uzaktan (online) olarak internet üzerinden yapılacaktır. 

Sınav günü sınav linkleri yine bu sayfadan paylaşılacaktır.
Sınavı istediğiniz yerden (kampüs dışından, evden vs..) kendi cihazlarınızdan (bilgisayar, laptop, cep telefonu kullanarak) çözebilirsiniz.
Bölümünüze ait sınav linkine belirtilen saatte tıkladığınızda sizi kayıt ekranına yönlendirecektir.
Önemli! Kayıt ekranına bilgilerinizi doğru bir şekilde girmeniz gerekmektedir.
Bilgileri kayıt ettikten sonra sınav ekranı açılacaktır.
Sınav çoktan seçmeli (test) 20 sorudan oluşmaktadır. Sınav süresi 30 dakikadır.
Sınavın son sorusunu çözdüğünüzde SINAVI BİTİR butonu görünecektir. Bu butona bastığınızda sınavınız sona erecektir. Sınav süresi bittiğinde de sınav kendiliğinden sonlanacaktır.
Sınav esnasında bir sorun yaşamanız durumunda sorunu bildirmek amacıyla sınav duyurusunda bir link bulunacaktır. Sorun yaşayan öğrencilerin öncelikle bu formu doldurmaları gerekmektedir. Formda yer alan bilgileri doğru şekilde doldurduktan sonra sorun yaşayan öğrencilerle ilgili bilgilendirme YDL web sayfası üzerinden yapılacaktır. Sorun yaşayan öğrenciler için 10 Kasım tarihinde 9:00 - 12:00saatleri arasında ek oturum imkanı verilecektir.


Bu sınavların genel başarıya etkisi %20’dir. 9 Kasım Cumartesi günü uygulanacak olan sınav oturumları aşağıdaki tabloda belirtildiği şekildedir; Tabloda ayrıca ders birleştirmeleri detaylı olarak görülebilir.

Öğrencilemizin tabloda yer alan bilgilere göre YDL dersini hangi bölüm ile birlikte alıyorlarsa belirtilen tarih ve saatte sınavı çözmeleri gerekmektedir. 9 Kasım tarihinde herhangi bir sorundan dolayı sınavı alamamış öğrenciler için 10 Kasım tarihinde 9:00 - 12:00 saatleri arasında ek oturum imkanı verilecektir. Sınav günü öğrencilere sınav linkleri ve sınav hakkında genel bilgilendirme YDL web sitesi üzerinden yapılacaktır.

Öğrencilerimizin ders ve sınav ile ilgili bütün duyurular için YDL web sitesini takip etmeleri önemle rica olunur.

Dikkat! Tabloda belirtilen fakülte ve bölüm isimleri dersi birlikte alan bölümleri göstermektedir, sınav yeri değildir!
Sınavlar uzaktan (online) olarak internet üzerinden yapılacaktır.
Ara sınav tarih ve saatlerini öğrenmek için tıklayınız.