YAZ OKULU! (Güncel)
DİĞER ÜNİVERSİTELERİN YAZ OKULUNDAN DERS ALMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU TARİHLERİ

İlgili üniversiteden onaylı ders içeriği getirme tarihleri: 22 Haziran – 31 Temmuz 2020

Yaz okulu sonunda alınan başarılı notların bölüm sekreterliğine teslim edilme tarihleri: 1 Eylül – 20 Eylül 2020

DİĞER ÜNİVERSİTELERİN YAZ OKULUNDAN DERS ALMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLERİN YAPMASI GEREKENLER

1.adım: Öğrenciler yaz okulunda almak istedikleri ilgili derslerin hangi üniversitelerde açıldığını tespit ettikten sonra danışmanlarıyla e-Posta yolu ile  derslerin kredi, AKTS ve içerik yönünden uygunluğunu inceleyeceklerdir.

2.adım: Danışmanı tarafından uygun bulunan derslerin, sonra öğrencilerin dilekçeyle Bölüm Sekreterliklerine başvurmaları gerekmektedir. (Başvuru evrakları: Dilekçe, ÖSYM Yerleştirme Belgesi)

3.adım: Yapılan başvurular danışman onay verildikten sonra ilgili üniversiteden ders alınabilir.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

*Öğrencinin başka  üniversiteden yaz okulunda aldığı derslerden  başarılı sayılabilmesi için Karabük Üniversitesi Önlisans, Lisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği’nin belirtilen ders geçme notunu sağlamalıdır.
 *Yaz okulu sonunda alınan başarılı notları belirten transkriptte notun,100’lük sisteme göre karşılığı mutlaka olmalıdır.

*Karabük Üniversitesi Yaz Okulu Yönergesinin 11.madde de geçen “Diğer yükseköğretim kurumlarının Yaz Okulundan ders alınabilmesi için, yaz öğretimin verildiği üniversitenin ilgili bölümüne ait taban puanın, öğrencinin kayıtlı olduğu bölümün üniversiteye giriş yılındaki merkezi yerleştirme puanına(LYS, DGS, vb) eşit veya yüksek olması gerekir.” Hükmü gereğince başvuruların yapılması gerekmektedir.

*22 Haziran – 31 Temmuz  2020 arasında başvuru yapmayan öğrencilerin yaz okulu notları değerlendirmeye alınmayacaktır.
*Karabük Üniversitesi Yaz Okulu Yönergesinin 11.maddesinin 3. Bendinde geçen ‘’ Öğrenci, diğer yükseköğretim kurumlarının Yaz Okullarından normal eğitim öğretim süresince her yıl en 15  saat geçmemek kadıyla  5  (beş ) ders alabilir.’’

*Tek Ders sınavına girmek isteyen öğrenciler için Karabük Üniversitesi Yaz Okulu Yönergesinin 11.maddesinin 5. Bendinde bahsi geçen konu ile işlem yapılacaktır.


Yaz Okulu Başvuru Dilekçesi için tıklayınız.