Bölüm Hakkında


            PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ

Psikoloji Bölümü 2009 yılında kurulmuştur. Bölümümüzde aktif olarak 5 Doktor Öğretim Üyesi ve 5 Araştırma Görevlisi görev yapmaktadır. Bölümümüzün 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Döneminde öğrenci alımına başlaması için gerekli hazırlıklar sürdürülmektedir.

Bölümümüz evrensel değerler ışığında, genelde bilimin, özelde de psikoloji biliminin bilgi birikiminden yararlanarak, ülkenin ve insanlığın ihtiyacı olan, öğrenmeyi öğrenmiş ve kendi ayakları üstünde durabilen üstün nitelikli psikologlar yetiştirmeyi eğitim ve araştırma alanlarındaki üretimini toplumun ve insanlığın yararına sunmayı amaçlamaktadır. Üniversitemizin misyonu, vizyonu, değerleri ve stratejik amaçları doğrultusunda, ulusal ve uluslar arası ortamlarda mensubu ve mezunu olmaktan övünç duyulan; vereceği eğitimle ve bilimsel yöntemlerle üreteceği bilgilerle çağdaş psikolojinin ilerlemesine, toplum ve insanlık yararına uygulanmasına katkıda bulunacak kadroları yetiştirecek bir psikoloji bölümü olmayı hedeflemektedir.

Bu doğrultuda temel amacımız, öğrencilerimize ;

1. Bilim, bilimsel yöntem ve bilimsel bilginin ne olduğunu deneyimleyebilecekleri,

2. Bilimsel şüphe, merak, araştırma ve keşfetme heyecanı kazanacakları, sorgulayıcı düşünme becerisi geliştirebilecekleri,

3. Psikoloji bilimine dair güçlü bir kuramsal alt yapı edinmenin yanı sıra, bu bilgiyi günlük yaşama nasıl uyarlayabileceklerini anlayacakları,

4. Akademik ve bireysel gelişimlerini harekete geçirip sürdürebilecekleri, bilimsel, akademik ve sosyal ortamın yaratılması olacaktır.



AKADEMİK PERSONEL SAYISI

ÜNVAN

SAYI

Dr. Öğretim Üyesi

5

Araştırma Görevlisi

5