ÖA1 Alanın temel prensiplerinin, kavramlarının ve teorik bilgilerinin kavranmasını, bunların doğal ve beşerî sistemler ile ilişkilendirilmesini sağlamak.
ÖA2 Karmaşık coğrafî olay ve süreçlerle, disiplin dışı olay ve süreçlere ilişkin eleştirel düşünme, yaratıcı düşünme, problem çözme, analiz ya da sentez gibi üst düzey düşünme becerilerini kullanma ve değerlendirebilme anlayışı kazandırmak.
ÖA3 Coğrafya ile ilişkili yerel, bölgesel, küresel sorunlara ve doğal kaynakların sürdürülebilir kullanımının önemine karşı farkındalık geliştirerek sorumlu birer vatandaş olmalarını sağlamak.
ÖA4 Coğrafî araştırmalarda bilimsel yöntemlerin uygun şekilde kullanılmasını sağlamak, aynı zamanda Coğrafî Bilgi Sistemleri ve Uzaktan Algılama teknolojilerini uygulayarak veri toplama, işleme, kapsamlı analiz ve yorumlama becerisi kazandırmak.
ÖA5 Coğrafî özelliklerin farklı kültürel kimlikler oluşmasındaki rolünü kavramalarını, toplumlar arasındaki benzer/farklı yönleri ayırt edebilmelerini ve kültürel zenginlikleri hoşgörüyle karşılamalarını sağlamak.
ÖA6 Coğrafyacı kimliğiyle hizmet ettikleri profesyonel kariyerleri boyunca, doğru bilimsel veriden yararlanmaları ve yüksek etik değerlere sahip olmaları için öğrencileri teşvik etmek.