Program Çıktıları (Program Yeterlilikleri)
-
Coğrafya çalışmalarının temelini oluşturan teorileri, modelleri, kavramları ve ilkeleri açıklama/uygulama bilgisine sahip olur.
-
Coğrafya’nın 5 temasına (Konum, Yer/Mekan, İnsan-Çevre Etkileşimi, Hareket/Dolaşım, Bölgeler) göre yakından uzağa ilkesiyle doğal ve beşeri ortamda yaşananları irdeler.
-
Coğrafya alanında edindiği bilgi ve becerileri disiplin içi ve disiplinler arası ekip çalışmalarında paylaşımcı bir anlayış içerisinde kullanır.
-
Bir coğrafi araştırma sürecini; çeşitli coğrafi yöntem, teknik ve yaklaşımlara göre bağımsız olarak yürütür.
-
Coğrafyadaki mekânsal ve zamansal değişimin belirleyicilerinin ve bunların geleceğe yönelik çıkarımlarının yansıtıcı bir değerlendirmesini yapar.
-
Gerçek dünyayla yüzleşmede kendine güvenen bir birey olarak kimlik duygusu gelişir.
-
Yükseköğretimde başarılı olmak için gereken akademik, kişisel ve mesleki yetileri sergileyerek, bireysel çalışma, bağımsız karar verebilme, problem çözme, eleştirel düşünme, coğrafi okuryazarlık, iş birliği ve liderlik becerilerini benimser.
-
Nitel ve nicel verilerin gözlemlenmesi, toplanması, bağlamsallaştırılması ve analizi için bir dizi temel yöntemde yetkin olur.
-
Olaylar ve durumlar karşısında milli değerlere saygı, disiplin, sosyal sorumluluk, evrensel ahlak, toplumsal ahlak ve mesleki etik ilkelerini yansıtır.
-
Araştırma ve kaygıları sürdürülebilirlik üzerine odaklayan bir çevre etiği duygusu taşır.
-
Afet ve çevre sorunları karşısında etkili iletişim, empati, toplumsal kaygılara bağlılık, sorumluluk, saygı, sabır, adalet değerlerini gözetir.
-
Yaşam boyu öğrenme ve vatandaşlık bilincine, dil ve iletişim becerisine, tarih bilgisine sahip olur.