KARABÜK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ'NDE PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ TARAFINDAN SOSYAL ETKİNLİK GÜNÜ DÜZENLENDİ
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, öğrencilerin sosyal ve akademik gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlediği Sosyal Etkinlik Günü’nde, Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Selin TEKİN GÜVEN’in "Afet Sonrası Destek Stratejilerine Sosyal Psikoloji Perspektifi: Kolektif Davranış ve Saha Çalışmasının Önemi" konulu sunumu büyük ilgi gördü.



Etkinlik, fakültenin konferans salonunda gerçekleşti ve hem öğrenciler hem de akademik kadro tarafından katılım sağlandı. Dr. Öğr. Üyesi Sellin TEKİN GÜVEN, sunumunda, hem Türkiye’deki hem yurtdışındaki afet ve acil durum zamanlarında bir araya gelip kolektif davranış sergilemenin Sosyal Kimlik Teorisi bağlamında yorumlanması üzerine bilgiler verdi.
 
Bireylerin afet ve acil durum zamanlarında bir araya gelerek oluşturdukları grup dinamiklerini simüle etmelerini sağlayan bir grup aktivitesiyle başlayan bu interaktif konuşma, katılımcılar için hem ilgi çekici hem öğretici bir deneyim oldu. Grup davranışı ve yardımlaşma konusunda sosyal kimlik oluşturmanın önemine vurgu yapan Dr. Öğr. Üyesi Selin TEKİN GÜVEN, konuyla ilişkili olarak yürüttüğü Tübitak 1001 projesi ve Türkiye’de 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen depremin etkileri üzerine derinlemesine bilgiler sundu.







Katılımcılar, sunum sırasında Dr. Öğr. Üyesi Selin TEKİN GÜVEN’e merak ettikleri soruları sorma fırsatı buldular. Tartışma bölümünde, 6 Şubat Depremi deprem sahasında halen araştırmalar yürüten Dr. Öğr. Üyesi Selin TEKİN GÜVEN’in hem akademik hem kişisel deneyimleri ile ilgili konular ele alındı. 



Etkinlik sonunda, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhittin KAPANŞAHİN, Dr. Öğr. Üyesi Selin TEKİN GÜVEN’e teşekkür belgesi takdim etti.