Fazladan AKTS Alımıyla İlgili Önemli Duyuru
Karabük Üniversitesi Önlisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin  “Not ortalaması 2,00 olmak kaydıyla, öğrenci birbirini izleyen iki yarıyıl sonunda mezun olabilecek durumda ise bu yarıyıllarda en fazla 45 AKTS ders almasına izin verilebilir” şartını karşılayan öğrencilerin akademik takvimde belirtilen tarihlerde başvuru dilekçesini Sosyoloji Bölüm Sekreterliğine teslim etmesi gerekmektedir.
Öğrencilerin ders kayıt haftasında alabilecekleri AKTS limitinin dışında kalan, fazladan alması gereken tüm dersleri dilekçeye yazması gerekmektedir. (Örneğin, 41 AKTS ders alması gereken bir öğrenci, ders kayıt haftasında 36 AKTS ders alabiliyorsa fazladan almak istediği 5 AKTS lik dersi dilekçesinde belirtmelidir).

NOT: Karabük dışında bulunan öğrenciler, başvuru dilekçelerini Bölüm Sekreterimize kargo ile göndermelidir. Ayrıca başvuru dilekçelerini danışman hocalarına mail olarak da iletmelidir. 
 
Başvuru dilekçelerinin gönderileceği adres:  Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Sekreterliği 508 Nolu Oda/ KARABÜK

NOT: Başvuru tarihini "Akademik Takvimden" kontrol edebilirsiniz. 

Fazladan AKTS başvurularında aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir:
*Lisans programlarında öğrenim gören öğrenciler üçüncü yarıyıldan itibaren genel ağırlıklı not ortalamasına (GANO) göre ders alma işlemi yaparlar. GANO’su 3,00 ve üzeri olan öğrenciler 40 AKTS, 2,50-2,99 olan öğrenciler 36 AKTS, 2,49 ve altında olan öğrenciler ise 30 AKTS’ye kadar takip eden yarıyılda derse kaydolabilirler. Bu husus dikkate alınarak öğrenci öncelikli olarak ortalamasına göre ders kayıt haftasında derslerini seçmeli ve akabinde alamadığı dersleri ilgili dilekçeye yazmalıdır. Ders kayıt haftasında seçtiğiniz dersleri dilekçeye yazmayınız. Seçtiğiniz ve dilekçeye ekleyeceğiniz derslerin toplam AKTS'si 45'i geçiyor ise başvuru yapmayınız.


Başvuru Dilekçesine Ulaşmak İçin Tıklayınız