1. ULUSLARARASI TÜRKOLOJİ KONGRESİ "ARAYIŞLAR VE YÖNELİMLER" SEMPOZYUMU ÇEVRİMİÇİ OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından organize edilen ve üç gün süren 1. Uluslararası Türkoloji Kongresi "Arayışlar ve Yönelimler" Sempozyumu çevrimiçi olarak, 16-17-18 Mayıs 2022 tarihlerinde gerçekleştirildi.
 
Uluslararası statüde olan kongre, üniversitemiz öncülüğünde Kazakistan’dan Ahmet Yesevi Üniversitesi ile Zhubanov Üniversitesi, Azerbaycan’dan Bakü Devlet Üniversitesi, Özbekistan’dan Taşkent Devlet Şarkşinaslık Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenendi.
 
Kongrenin açılış seremonisinde Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat AĞARI’nın kongre düzenleme kurulu adına yaptığı açılış ve selamlama konuşmasından sonra Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Türkan GÖZÜTOK kongrenin Türkoloji alanı açısından önemini vurgulayan bir konuşma yaptı.

Üç gün boyunca Türkçe ve İngilizce sunumlarla gerçekleştirilen kongrede, üç ayrı çevrimiçi sınıfta 23 oturum gerçekleştirildi. Toplam 83 katılımcının bildirilerini sunduğu kongre Türk Dünyasının çeşitli bölgelerinde çalışan akademisyenleri üniversitemiz aracılığıyla bir araya getirerek Türkoloji alanına fevkalade katkılar sundu.