EDEBİYAT FAKÜLTESİ’NDE TEKNO-DİJİTAL GELECEĞİ ELE ALAN ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen Sosyal Etkinlik Günü kapsamında, Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Sayın Doç. Dr. Kadir ŞAHİN'in "İnsanın Homo Deus'laşması ve Life 2.0'ın Yükselişi: Yapay Zekanın İzinde Tekno-Dijital Geleceği Düşünmek" konulu sunumu gerçekleştirildi.




 
Doç. Dr. ŞAHİN'in öncü sunumu, teknolojinin insan hayatına olan etkilerini, yapay zekanın gelişimiyle birlikte yaşanan değişimleri ve gelecekteki olası senaryoları ele aldı. İnsanın Homo Deus evresine geçişi ve dijitalleşmenin hayatımızı nasıl etkilediği derinlemesine incelendi. Ayrıca, "Life 2.0" kavramı üzerinden geleceğin teknolojiyle şekillenecek yaşamı tartışıldı.
 


Sunum, Edebiyat Fakültesi öğrencilerinin ve akademisyenlerinin yanı sıra farklı fakültelerden gelen misafirlerin katılımı ile gerçekleşti. Soru-cevap bölümüyle etkinlik, katılımcıların görüşlerini paylaşma ve bilgi alışverişinde bulunma imkanı sağladı.



 
Etkinlik sonunda Edebiyat Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Muhittin KAPANŞAHİN tarafından Sayın Doç. Dr. Kadir ŞAHİN’ne teşekkür belgesi takdim edildi.