KARABÜK ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ'NDEN “EĞİTİCİLERİN EĞİTİMİ” ETKİNLİĞİ
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, eğitim alanında önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. "Eğiticilerin Eğitimi" başlıklı etkinlik kapsamında, Sosyoloji Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Zeynep KURNAZ tarafından "Lisansüstü Öğrenciler ve Akademisyenlere Yönelik Nitel Araştırma Pratiği ve Araştırmacılar İçin Kritik Noktalar" adlı bir eğitim verildi.






 
Edebiyat Fakültesi'nin organize ettiği etkinlikte, eğitimcilere yönelik önemli bir içerik sunuldu. Sosyoloji Bölümü'nden Doktor Öğretim Üyesi Zeynep KURNAZ'ın liderliğinde gerçekleştirilen eğitim, lisansüstü öğrenciler ve akademisyenler için nitel araştırma pratiği ve araştırmacılar için kritik noktaları ele aldı.

 
Eğitimde, lisansüstü öğrencilerin ve akademisyenlerin nitel araştırma süreçlerinde karşılaşabilecekleri zorluklar ve bu zorlukların üstesinden gelmek için pratik stratejiler ele alındı. Ayrıca, araştırmacıların nitel araştırma metodolojilerinde dikkat etmeleri gereken kritik noktalar ve doğru yaklaşımlar konusunda katılımcılara önemli bilgiler verildi.



 
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nin eğitimcilere araştırma alanında daha güçlü bir temel sağlayarak akademik çalışmalarına katkıda bulunmayı amaçlayan etkinliklerinden birisi olan bu eğitimi izleyen katılımcılar, Sayın Dr. Öğr. Üyesi Zeynep KURNAZ'ın interaktif ve bilgilendirici sunumuyla araştırma pratiği konusunda yeni perspektifler kazandıklarını ifade ederek Kıymetli Hoca’mıza eğitim ile ilgili sorular yönelttiler.




Etkinlik sonunda Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Muhittin KAPANŞAHİN tarafından Sayın Dr. Öğr. Üyesi Zeynep KURNAZ ‘a teşekkür belgesi takdim edildi. Dekan Prof. Dr. KAPANŞAHİN Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi olarak, bu gibi etkinliklerle akademik birikimi geniş kitlelerle paylaşarak eğitim ve araştırma alanında önemli bir rol üstlenmeye devam edeceklerini” ifade etti.