EDEBİYAT FAKÜLTESİNDE KEPLER MEZUNİYET İÇİN FIRLATILDI.
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğrencileri, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında mezuniyet sevincini yaşadı.
 

Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesinden 738 öğrenci, 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonunda düzenlenen törenle mezuniyet heyecanı yaşadı. Mezun olan öğrenciler, mutluluklarını aileleri ve arkadaşlarıyla birlikte paylaştı.

15 Temmuz Şehitler Konferans Salonunda düzenlenen mezuniyet programına Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhittin Kapanşahin, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahir Kahraman,  akademik ve idari personel, öğrenciler ve aileleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan mezuniyet töreni, tanıtım filmleri ve KBÜ Marşı’nın izlenmesi ile devam etti.

Mezuniyet töreninde konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, “Bugün çok önemli bir gün. Hem akademisyen hocalarımız için hem saygıdeğer velilerimiz için hem de öğrencilerimiz için. Bizler dört sene eğitim verdiğimiz öğrencilerimizin burada mezuniyetlerini, mürüvvet günlerini görmekten çok mutluyuz, çok bahtiyarız. Saygıdeğer velilerimizin canlarından can verdikleri, kanlarından kan verdikleri evlatlarının yetişkin olup üniversiteyi dört yıllık üniversite eğitimini bitirip mezun olmaları ve bu bahtiyarlığı görmeleri büyük bir sevinç kaynağı. Onları da tebrik ediyorum. Günün kahramanı olan yeni mezunlarımız için de artık resmi eğitim hayatının bittiği gerçek hayata adım atacakları bir gün. Artık mezun oluyorlar. Bir meslekleri var, diplomaları var. Ama önlerinde de zorlu mu zorlu bir hayat var. Bugünde ömür boyu öğrenme felsefesini devam ettirmelerini kendi meslekleriyle ilgili yeni gelişmeleri takip etmelerini, Cumhurbaşkanlığının Kariyer Merkeziyle ilgili web sitelerine üye olup oradaki gelişmeleri takip etmeleri iş bulmaları açısından işlerini geliştirmeleri açısından son derece önemli” ifadelerini kullandı.

Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhittin Kapanşahin, “Edebiyat Fakültesi 2023-2024 Akademik Yılı mezuniyet törenine hoş geldiniz. Geçmiş medeniyetlerin ortaya koyduğu ama üzerinden geçen asırlarla yok olmaya yüz tutmuş izlerini ve kalıntılarını ortaya çıkarmak için “Arkeoloji”, insanoğlunun yaptığı eserleri inceleyen ve yorumlayan “Sanat Tarihi” ve bilinen insanlığın macerasını inceleyen “Tarih” hep bu arayışın bir tezahürü olarak ortaya çıkmıştır. Canlı bir varlık olan insanın ruh halini inceleyen “Psikoloji”, toplumsal bir varlık olan insanın faaliyetlerini inceleyen “Sosyoloji”, düşünmek ve var olmakla eş değer görülen ve bundan dolayı düşünce dünyasını inceleyen “Felsefe”, yazı ve söze dayalı insan ameliyesini inceleyen “Dil ve Edebiyat” da bu disiplinler arasındaki yerini almıştır. Yaşadığı gezegen başta olmak üzere tabiatı inceleyen “Coğrafya”, farklı dilleri öğreten “Filoloji” ve öğretmeyi öğreten “Eğitim Bilimleri” de bu disiplinlerden bazılarıdır. Sevgili öğrenciler, gördüğünüz gibi zaman çok hızlı akıp gitmektedir. Dört yıl önce başladığınız hayatınızın en önemli sürecini bugün tamamlamış bulunuyorsunuz. Ama biliyorsunuz ki öğrenme zamana ve mekana bağlı değildir. Hayatınızın son demine kadar öğrenme devam etmektedir. Bizim için eğitim, beşikten mezara kadar devam eden bir süreçtir. Sizlere şunu tavsiye ederim ki, burada öğrenmiş olduklarınızı bundan sonraki hayatınızda daha da artırarak kendinizi geliştirmeyi sürdürünüz. Hangi iş ve mesleği yaparsanız yapın ama yaptığınız işi en iyi şekilde yapma gayretinde olunuz” şeklinde konuştu.

Edebiyat Fakültesi mezunları adına konuşma yapan fakülte birincisi Nazmiye Tok ise konuşmasında “Bana sunduğunuz tüm güzellikler için bugünkü başarımı küçük bir teşekkür olarak kabul edin.  Sevgili arkadaşlarım, lisans eğitimimiz boyunca birçok şey öğrendik. Şimdi bugün burada öğrendiklerimiz eşliğinde bulunmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bütün arkadaşlarıma hayatları boyunca başarılar diliyorum. Özellikle burada bulunan geleceğin öğretmen adayları arkadaşlarıma sesleniyorum. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.” Bizlere yeni neslin rehberleri olarak şiddetin olmadığı, doğru bilginin yanında ve sevginin bir arada bulunduğu bir gelecek diliyorum. Yolumuz açık olsun” dedi.

 

Protokol konuşmalarının ardından dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri takdim edildi. Edebiyat Fakültesi birincisi Nazmiye Tok, ikincisi Uğur Berkalp, üçüncüsü Sezen Balcı oldu.

Konuşmaların ardından öğrenciler, hep birlikte keplerini havaya fırlatarak mezuniyet coşkusunu yaşadı.