Sevgili Öğrenciler, Fakültemiz Karaelmas Üniversitesine bağlı olarak 12.12.2005 tarih ve 2005/9744 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile Fen- Edebiyat Fakültesi olarak kurulmuş ve 18.12.2005 tarih ve 26027 sayılı resmî gazetede yayımlanarak faaliyetlerine başlamıştır. Daha sonra Fen-Edebiyat Fakültesi 29 Mayıs 2007 tarih ve 26536 sayılı resmî gazetede yayınlanarak kurulan Karabük Üniversitesine bağlanmıştır.
Fakültemizin Fen-Edebiyat Fakültesi çatısı altında hizmet verirken, 28 Ocak 2010 tarih ve 15-164 sayılı Fen-Edebiyat Fakültesi Fakülte Kurulu toplantısında “Edebiyat Fakültesi” olarak ayrı teşkilatlanmasının uygun olacağına oy birliğiyle karar verilmiştir. 22.08.2010 tarih 27680 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan, 28.07.2010 tarih ve 2010/777 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile müstakil bir fakülte olarak kurulmuştur. Fakültemizde bugün Arkeoloji, Batı Dilleri ve Edebiyatları, Coğrafya, Eğitim Bilimleri, Felsefe, Psikoloji, Sanat Tarihi, Sosyoloji, Tarih ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölümleri bulunmaktadır. Fakültemizin bölümlerinin akredite olabilmeleri için gerekli çalışmalar sürdürülmektedir. Alanında uzman akademik kadromuz öğrencilerimize kaliteli bir eğitim vermenin yanı sıra ulusal ve uluslararası düzeydeki akademik çalışmalarını da titizlikle sürdürerek ülkemizin sosyal bilimler alanındaki faaliyetlerine katkı sağlamaktadır. Sosyal bilimler alanlarının değişik dallarında araştırmacı yetiştirmek hedefine hizmet eden Edebiyat Fakültemiz, Fakülte öğrencileri başta olmak üzere Üniversitemizin birçok alanında öğrencilerine ve belirli oranda mezun öğrencilere Milli Eğitim ve Özel Eğitim Kurumlarında öğretmenlik imkânı sağlamak için 2013 yılından itibaren Pedagojik Formasyon Eğitimi de vermektedir. Ayrıca, akademik ve idari personelimiz öğrencilerimizin her türlü problemi ile yakından ilgilenmekte ve gerekli desteği sağlamaktadır. Fakültemizin eğitim-öğretim alt yapısında, tümünde internet bağlantısı mevcut amfileri bulunmaktadır.
Fakültemizde Amfiler, Okuma Salonu, Bilgisayar Laboratuvarı, Konferans Salonu, Mescid ve çok amaçlı salonlar bulunmaktadır. Ders müfredatları öğrencilerin akademik gelişim ve kariyer planlamasına yöneliktir. Erasmus, Mevlana ve Farabi gibi öğrenci değişim programları ve çeşitli yurt içi ve yurt dışı yatay geçiş veya ikili anlaşmalar doğrultusunda sağlanan eğitim imkânları mevcuttur. Fakültemiz uluslararası nitelikte bilgi üretebilen, araştırmacı ve katılımcı niteliğe sahip, eleştirel düşünebilen, kendini ifade edebilen, öz güvene sahip bireyler yetiştirmek amacını taşımaktadır. Belirlediği hedeflere ulaşmak için rekabetçi bir eğitim ortamında programlarını ülkemizin güncel problemleri ve ihtiyaçlarını dikkate alarak güncellemektedir.
Fakültemizin bu günlere gelmesinde emeği geçen tüm akademik ve idari kadrodaki personellerimize, bizi destekleyen kişi ve kurumlara teşekkürlerimi arz ediyorum. Siz kıymetli öğrencilerimizin yeni akademik yılınızın başarılı, sağlıklı ve huzurlu geçmesini temenni ediyorum.
Prof. Dr. Muhittin KAPANŞAHİN
Edebiyat Fakültesi Dekanı
|