Karabük'teki antik kentte 1600 yıllık tohumlar gün yüzüne çıkarıldı.
Karabük'ün Eskipazar ilçesindeki Hadrianopolis Antik Kenti'nde sürdürülen kazılarda, küp içinde 1600 yıllık buğday, fiğ ve yoğurt otu ile demir bıçak ve bileme taşı gün yüzüne çıkarıldı.
Geç Kalkolitik, Roma ve Erken Bizans dönemlerinde yerleşim yeri olarak kullanılan antik kentte, Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ersin Çelikbaş`ın başkanlığında yürütülen kazı ve restorasyon çalışmaları sürüyor.
TRT Haber Gazetesindeki haberin devamına ulaşmak için tıklayınız.
Karabük'teki antik kentte 1600 yıllık tohumlar gün yüzüne çıkarıldı.
Karabük'ün Eskipazar ilçesindeki Hadrianopolis Antik Kenti'nde sürdürülen kazılarda, küp içinde 1600 yıllık buğday, fiğ ve yoğurt otu ile demir bıçak ve bileme taşı gün yüzüne çıkarıldı.
HABER GLOBAL'deki haberin devamı için tıklayınız.
Karabük'teki antik kentte 1600 yıllık tohumlar gün yüzüne çıkarıldı.
Karabük'ün Eskipazar ilçesindeki Hadrianopolis Antik Kenti'nde sürdürülen kazılarda küp içinde buğday, fiğ ve yoğurt otu ile demir bıçak ve bileme taşı bulundu
Karabük'ün Eskipazar ilçesindeki Hadrianopolis Antik Kenti'nde sürdürülen kazılarda, küp içinde 1600 yıllık buğday, fiğ ve yoğurt otu ile demir bıçak ve bileme taşı gün yüzüne çıkarıldı.
Geç Kalkolitik, Roma ve Erken Bizans dönemlerinde yerleşim yeri olarak kullanılan antik kentte, Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ersin Çelikbaş'ın başkanlığında yürütülen kazı ve restorasyon çalışmaları sürüyor.
Haberin devamı için tıklayınız.
Karabük'teki antik kentte 1600 yıllık tohumlar gün yüzüne çıkarıldı.
Karabük'ün Eskipazar ilçesindeki Hadrianopolis Antik Kenti'nde sürdürülen kazılarda, küp içinde 1600 yıllık buğday, fiğ ve yoğurt otu ile demir bıçak ve bileme taşı gün yüzüne çıkarıldı.
Sözcü TV'deki haberin devamı için tıklayınız.
Karabük'teki antik kentte 1600 yıllık tohumlar bulundu.
Karabük'ün Eskipazar ilçesindeki Hadrianopolis Antik Kenti'nde sürdürülen kazılarda, küp içinde 1600 yıllık buğday, fiğ ve yoğurt otu ile demir bıçak ve bileme taşı gün yüzüne çıkarıldı.
N-LIFE Kültür&Sanat Gazetesi haberinin devamına ulaşmak için tıklayınız.