SOSYAL ETKİNLİK GÜNÜNDE “İSTANBUL'DA KADIN VE ERKEK VAKIFLARININ SİMGESEL DÜNYASI” ADLI SUNUM GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, akademik etkinliklerine bir yenisini daha ekledi. Sosyal Etkinlik Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte, Tarih Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Sayın Nejla DOĞAN'ın "Farklılıkların İzinde: İstanbul'da Kadın ve Erkek Vakıflarının Simgesel Dünyası" başlıklı sunumu gerçekleştirildi.



Sayın Dr. Öğr. Üyesi Nejla DOĞAN'ın sunumunda, İstanbul'un tarihî dokusuna ışık tutan ve kadın-erkek vakıflarının simgesel dünyasını ele alan derinlemesine bir inceleme sundu. İstanbul'da vakıfların sosyal ve kültürel hayattaki rolünü anlamak adına önemli ipuçları sunan sunum ilgiyle karşılandı. Soru-cevap bölümüyle etkinlik, katılımcıların görüşlerini paylaşma ve bilgi alışverişinde bulunma imkanı sağladı.


Edebiyat Fakültesi öğrencileri ve akademisyenleri, DOĞAN'ın sunumuyla birlikte Osmanlı döneminde İstanbul'da kadın ve erkek vakıflarının kurumsal yapıları, işlevleri ve toplumsal dinamiklerini daha yakından tanıma fırsatı buldular.



Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Sayın Doç. Dr. Murat ÇINAR tarafından “Edebiyat Fakültesi Sosyal Etkinlik Günü” ne sunduğu katkıdan dolayı Sayın Dr. Öğr. Üyesi Nejla DOĞAN’a teşekkür belgesi takdim edildi.