ÖZBEKİSTAN ALFRAGANUS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİ EDEBİYAT FAKÜLTESİNİ ZİYARET ETTİ.
Karabük Üniversitesi ile Özbekistan Cumhuriyeti Alfraganus Üniversitesi arasında imzalanan memorandum anlaşması kapsamında Üniversitenin Sosyal Bilimler Fakültesi'nin öğretim üyeleri ve lisansüstü öğrencileri 22 Nisan – 1 Mayıs 2024 tarihleri arasında Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'nde eğitim-öğretim faaliyetlerine katılarak akademik ve eğitim iş birliklerinin geliştirilmesi, ortak projelerin yürütülmesi amacıyla görüşmeler gerçekleştirdi. Bu süreçte Fakültemizde misafir olan Alfraganus Üniversitesi Felsefe Bölüm Başkanı Sayın Doç. Dr. Sherdor PULATOV, Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Sayın Doç. Dr. Ahmad JURAYEV ile lisansüstü öğrencileri Farhodjon KURBANOV, Bahtiyor MURTAZAYEV ve Sobitjon MUHAMMEDOV’dan oluşan heyet Edebiyat Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Muhittin KAPANŞAHİN’i ziyaret etti.



Ziyarette Fakültemiz Felsefe Bölüm Başkanı Sayın Prof. Dr. Mehmet Münir DEDEOĞLU, Felsefe Bölümü Öğretim Üyeleri Sayın Dr. Öğr. Üyesi İsmail YÜCEDAĞ, Sayın Dr. Öğr. Üyesi Murat Hasan ÖZKAN ile Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Sayın Doç. Dr. Saidbek BOLTABAYEV de yer aldı.

Ziyaret sırasında iki üniversite arasında yapılan eğitim-öğretim ve akademik iş birliğinin Türkiye ve Özbekistan ilişkilerine katkı sunacağı belirtilerek ortak eğitim ve araştırma faaliyetlerinin geliştirilmesi konusunda istişare edildi. Ziyarette Edebiyat Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Muhittin KAPANŞAHİN tarafından sertifika takdim edildi.