ÖZBEKİSTAN ALFRAGANUS ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER FAKÜLTESİ DEKANI SAYIN DOÇ. DR. ASROR MUHAMEDOV’UN KİTABININ TANITIMI
Fakültemizin Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu Konferans Salonunda 9 Mayıs 2024 tarihinde Özbekistan Cumhuriyeti Alfraganus Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Sayın Doç. Dr. Asror MUHAMEDOV tarafından hazırlanan “Yusuf Has Hacib’in Bilimsel Mirasının Sosyo-Felsefî Analizi” adlı kitabın tanıtımı yapıldı. Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Muhittin KAPANŞAHİN açılış konuşmasında Türkiye ve Özbekistan arasındaki ilişkilerin gün geçtikçe geliştiğini, buna bağlı olarak yüksek öğretim ve bilimsel çalışmalarda iş birliklerinin gözle görülür derecede arttığını ifade ederek bu tür faaliyetlerin artırılmasının önemli olacağını altını çizdi. 





Ardından kitap hakkında tanıtım yapan Fakültemiz Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Sayın Doç. Dr. Saidbek BOLTABAYEV kitabın içeriğinden bahsederek Yusuf Has Hacib’in bir bilim adamı olarak sosyo-felsefi düşünceleriyle incelenmesi saha için önemli bir katkı olduğunu kaydetti. Daha sonra kitabın müellifi Sayın Doç. Dr. Asror MUHAMEDOV Türk dünyasının fikir adamları, ilk rönesans ve o dönemde yaşayan bilim adamlarının bilime katkıları hakkında bilgi vererek Yusuf Has Hacib’in eserinden elde edilen sosyal ve felsefi analizlerinin bazılarını paylaştı. Etkinlik kitap ve hediye takdimi ile son buldu.