Hakkımızda
FAKÜLTEMİZ TARİHÇESİ

Fakültemiz daha önce Fen-Edebiyat Fakültesi çatısı altında hizmet verirken, 28 Ocak 2010 tarih ve 15-164 sayılı Fen-Edebiyat Fakültesi Fakülte Kurulu toplantısında eğitim öğretimin ve bilimsel çalışmaların daha sağlıklı yürütülmesi için “Edebiyat Fakültesi” olarak ayrı teşkilatlanmanın uygun olacağına oy birliğiyle karar verilmiştir. 22.08.2010 tarih 27680 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan, 28.07.2010 tarih 2010/777 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile müstakil bir fakülte olarak kurulmuştur. Edebiyat Fakültesi Dekanlığına 13.09.2023 tarihinde atanan Prof. Dr. Muhittin KAPANŞAHİN halen görevinin başındadır.

Fakültemizde öğrenim süresi dört yıldır. Fakültemize kayıt yaptıran öğrencilerimizde sadece Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümümüz öğrencileri dört yıla ek olarak ilk yıl zorunlu İngilizce hazırlık sınıfı okumaktadırlar.

Sosyal bilimler alanlarının değişik dallarında araştırmacı yetiştirmek hedefine hizmet eden Edebiyat Fakültemiz, Fakülte öğrencileri başta olmak üzere Üniversitemizin birçok alanında öğrencilerine ve belirli oranda mezun öğrencilere Milli Eğitim ve Özel Eğitim Kurumlarında öğretmenlik imkânı sağlamak için 2013 yılından itibaren Pedagojik Formasyon Eğitimi de vermektedir.

 
BÖLÜMLERİMİZ


Aktif Öğrencisi Olan Bölümlerimiz Aktif Öğrencisi Olmayan Bölümlerimiz Pasif  Bölümlerimiz
Arkeoloji Bölümü Eğitim Bilimleri Bölümü Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü
Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Psikoloji Bölümü  
Coğrafya Bölümü    
Felsefe Bölümü    
Sanat Tarihi Bölümü    
Sosyoloji Bölümü    
Tarih Bölümü    
Türk Dili ve Edebiyatı